Creatief Contact

Een plek om te inspireren en geinspireerd te worden

Aktiviteiten-ideeen om te doen met aan dementie lijdende ouderen

Informatie

Aktiviteiten-ideeen om te doen met aan dementie lijdende ouderen

Hier bundelen we ideeen voor aktiviteiten met aan dementie lijdende ouderen. Eenvoudige aktiviteiten, die ook nog een ROT- of reminiscenrende funktie in zich hebben, naast het plezier dat ze eraan beleven.

Leden: 11
Meest recente activiteit: 8 Apr 2017

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Aktiviteiten-ideeen om te doen met aan dementie lijdende ouderen om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Sil op 9 Oktober 2011 op 3.00

Wat een mooie levensboekjes heb je gemaakt Ineke; ik zie ze nu pas.

De wildbrei-rollator is ook helemaal super !!!!!

Twee weken terug viel mijn mond trouwens open van verbazing. Mijn dementerende tante straalde en zong l e t t er l i j k de hele tekst van het liedje : ik ben met Catootje naar de botermarkt geweest, mee. Ik wist niet wat ik zag en hoorde.

Reactie van Vrije Vlinder op 14 September 2011 op 10.34
he wat leuk Laura, dit kende ik nog niet! Dankje!
Reactie van Laura Lang -Dix op 14 September 2011 op 9.11

I

neke: wild breien is zoals het woord het al zegt  " gewoon in het wild  breien".. je breid allerlei lapjes met verschillenden garens en patronen... velen hebben ergens ook nog proeflapjes  liggen of niet afgemaakte kledingstukken... deze naai je dan aan elkaar of direct om het voorwerp dat je wilt " versieren... deze foto komt uit een wildbrei project in Estland waar jongeren een park versiert hebben.. google maar maar op wildbreien dan kom je het tegen

Reactie van Vrije Vlinder op 13 September 2011 op 23.31
Wat leuk Annette! Maar zijn er ook patronen van dan? Hoe doen jullie dat?
Reactie van Annette op 13 September 2011 op 20.16
Ik  werk met ouderen met een verstandelijke beperking, en sommige hebben ook last van dementie. Op internet zag ik een site over wild breien en mijn collega bedacht om een rollator"wild te bebreien" de cliënten vonden het erg leuk om te doen. We waren allen trots op het resutaat.
Reactie van Annette op 13 September 2011 op 20.10
Reactie van Vrije Vlinder op 24 Augustus 2011 op 23.48

Voor, binnen- en achterkant van 1 levensboek, de stofjes buitenkant en behang binnekant,  werden uitgekozen uit een aantal, door de bewoonster zelf.

 

Voor- en achterkant voor boek andere bewoonster, die ook zelf de stofjes uitkoos. Ik heb inmiddels een serie prachtige gescande foto's van de dochter gekregen, om erin te plakken. Ook een babyfoto van mw, die een jaar of 80 is... geweldig om te zien!

Deze pagina hoort bij het bovenste boek. Deze bewoonster speelde vroeger piano, vertelde haar dochter. Ik heb maandag met haar achter de piano gezeten, om te kijken wat het met mw deed... een heel bijzondere ervaring!

 

 

Reactie van Barbara Morrison op 9 Augustus 2011 op 0.12

Wat een leuk idee. Ga daar ook even over buigen.

 

Reactie van Vrije Vlinder op 8 Augustus 2011 op 23.36

 

Gisteravond in bed bedacht ik opeens een idee voor een bewoonster met Alzheimer. Ik heb van 2 stukken karton een kaft gemaakt, wat tekenvellen passend ertussen gemaakt, en vandaag de mevrouw laten kiezen uit de stofjes die ik had meegebracht (van stalenboeken), en daarmee de kaften versierd. Op de voorkant langs de zijkant haar naam geschreven - kan ze zelf niet meer. Binnenin ga ik samen met haar plaatjes met teksten plakken, en ik heb de familie om fotootjes gevraagd, van voor haar belangrijke momenten uit haar leven.Hoop dat het nog op tijd afkomt, kan ze het meenemen naar het verpleeghuis, waarvoor ze op de lijst staat.Leuk om te doen. Al die stofjes vinden ze ook geweldig, vanmorgen kreeg mijn collega er zelfs een gesprekje bij haar door los, toen ze een stalenboekje met zachte stofjes aan het doorbladeren was.

Reactie van jenny de bode op 28 Oktober 2010 op 19.07
Een interessante link naar een artikel over "Creativity and Dementia":
http://www.creativity-portal.com/howto/a/shelley-klammer/creativity...
 

Leden (11)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door jenny de bode.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden